Emmanuel en Nick

22 augustus 2023

20:30

Emmanuel Frankenberg en Nick Milne

Emmanuel Frankenberg speelt zowel klavecimbel als natuurhoorn. Hij studeerde beide instrumenten als hoofdvak aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam, waar hij in 2018 cum laude afstudeerde voor beide instrumenten. Emmanuel treedt op als freelance muzikant, zowel als ensemble musicus als solist. Hij is deel van de ensembles Collegium 1704, Concerto Copenhagen, Les Musiciens du Prince en Capriccio Stravagante, en speelt verder regelmatig met ensembles als Akademie für Alte Musik Berlin, Europa Galante, het Orkest van de 18e Eeuw, Les Talents Lyriques, Ensemble Zefiro en Ensemble Masques.

Nick Milne studeerde viola da gamba bij Sarah Cunningham in Ierland en daarna bij Wieland Kuijken en Philippe Pierlot aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij zijn masterdiploma behaalde in 2005. Hij treedt op als solist en in kamermuziekverband in vele Europese landen. Hij speelde met o.m. Collegium Vocale Gent, Capriccio Stravagante, the New Dutch Academy, Opera Theatre Company Ireland, The Irish Baroque Orchestra, the Spirit of Gambo, het Concertgebouw Kamerorkest en het Irish Chamber Orchestra.

Lyrisch, virtuoos en grillig
In het tweede koorconcert komt opnieuw de 17e eeuw tot leven, maar dan met verschillende muziekvormen uit de renaissance en barok voor orgel, virginaal en viola da gamba, met solowerken van onder andere de grote Nederlandse componist Jan Pieterszoon Sweelinck, en Engelse, Spaanse en Italiaanse componisten uit die tijd. Tevens klinkt een selectie van prachtige muziek voor viola da gamba en basso continuo met lyrische, grillige en virtuoze klanken. Emmanuel Frankenberg en Nick Milne werken regelmatig samen als duo of in grotere ensembles.