Meditatief concert

Johan Luijmes
30
July
20:30 uur
Johan Luijmes & Harrie Starreveld

Johan Luijmes behaalde zijn diploma’s voor orgel bij Bert Matter aan de Hogeschool voor de kunsten te Arnhem. Aan het zelfde instituut studeerde hij af als beeldend kunstenaar. Luijmes was een van de oprichters van muziektheater de Plaats in Arnhem.
Vanaf 1995 is hij organist van de Eusebiuskerk in Arnhem en vanaf 2000 stadsorganist van Arnhem. Hij heeft een internationale concertpraktijk. Van 2002 -2009 leidde hij intro in situ, productiehuis voor hedendaagse muziek te Maastricht.  Sinds de oprichting van het Orgelpark in Amsterdam in 2007 is Luijmes artistiek leider. Daarnaast was hij wissellector aan de Hogeschool Zuyd en is hij gastdocent op o.a. de Amsterdamse Rietveld academie. Sinds 2015 is Luijmes daarnaast artistiek leider van beeldengalerij Het Depot in Wageningen.

Harrie Starreveld studeerde fluit aan het Conservatorium van Amsterdam; sinds zijn afstuderen is hij docent aan dit conservatorium. Hij is specialist op het gebied van nieuwe fluitmuziek; hij werkte samen met componisten als Franco Donatoni, Pierre Boulez en Tan Dun. Hij maakt deel uit het van het Nieuwe Ensemble en vormt Het Trio met René Eckhardt (piano) en Harry Sparnaay (basklarinet). Harrie Starreveld is op meer dan 30 cd’s te horen. In 1978 won hij het Internationaal Gaudeamus Vertolkers Concours. De laatste jaren verdiepte hij zich intensief in het bespelen van de shakuhachi, de traditioneel Japanse bamboefluit. Starreveld behoort in Nederland tot de enkelingen die de speeltechnieken op dit instrument beheersen.
 
Harrie Starreveld    Programma

    Japans traditioneel - Hontechosi (shakuhachi)

    Giovanni Paulo Cima (1570-1622) - Ricercare

    Japans traditioneel - Shomakusha (shakuhachi)

    Hans Otte (1926-2007) - Nachklänge für Messiaen

    Japans traditioneel - Tsuru no sugomori (shakuhachi)

    Olivier Messiaen (1908-1992) - Le verbe

    Japans traditioneel - Jogashima (shakuhachi)

    Stefano Bellon (1956) - Broken Lullabies (shakuhachi)

    Hans Otte - Show down