Mendelssohn, Havinga, Van Oortmerssen, Bach

Matthias Havinga
27
August
20:30 uur
Matthias Havinga

Matthias Havinga is concertorganist en pianist, hoofdvakdocent orgel aan het Conservatorium van Amsterdam, liturgisch organist van de Oude Kerk Amsterdam en organist-titulair van de Ronde Lutherse of Koepelkerk Amsterdam. Hij studeerde summa cum laude af bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij ook zijn pianodiploma behaalde bij Marcel Baudet. Aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag studeerde hij kerkmuziek bij Jos van der Kooy en Theo Goedhart.

Matthias won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen en is wereldwijd actief als concertorganist. Hij concerteerde in talloze Europese landen, Rusland, de USA en Zuid-Amerika, en soleerde bij gerenommeerde koren en orkesten als het Nederlands Kamerkoor en het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast geeft hij masterclasses over de hele wereld. Zijn cd's J.S.Bach-Italian Concertos, Passacaglia, Dutch Delight en Mendelssohn - Organ Works, uitgekomen bij Brilliant Classics, werden door pers en publiek lovend ontvangen.

Matthias speelt graag de hele breedte van het orgelrepertoire, van middeleeuwse tot 21e-eeuwse muziek en alles daar tussenin. Daarnaast combineert hij het orgel graag met andere musici. Samen met blokfluitiste Hester Groenleer vormt hij een vast duo, dat streeft naar vernieuwende, verrassende programma’s die ondanks ongebruikelijk repertoire toch toegankelijk en gevarieerd zijn.

Programma

Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) - Sonata IV
Allegro con brio - Andante religioso - Allegretto - Allegro maestoso e vivace

Matthias Havinga (*1983) - Loss (2018)

Jacques van Oortmerssen (1950-2015) - Nun ruhen alle Wälder

Johann Sebastian Bach (1685-1750) -  Schübler Choräle:
Wachet auf, ruft uns die Stimme  BWV 645
Wo soll ich fliehen hin  BWV 646
Meine Seele erhebet den Herren  BWV 647
Wer nur den lieben Gott lässt walten  BWV 648
Ach, bleib bei uns, Herr Jesu Christ  BWV 649
Kommst du nun, Jesu, vom Himmel herunter  BWV 650

Praeludium et Fuga Es-Dur  BWV 552