Monumentaal Bach

Wim Roelfsema
28
July
20:30 uur
Wim Roelfsema

In contrast met het wat minder bekende werk van Bach in het eerste Bachconcert van dit seizoen, programmeert Wim Roelfsema de grote monumentale werken. U hoort het Preludium en Fuga h-moll (BWV 544), koraalbewerkingen van Vater unser im Himmelreich (BWV 682) en Allen Gott in der Höh’ sei Ehr (BWV 676), het Concerto a-moll (BWV 593) en als finale Toccata, Adagio en Fuga C-dur (BWV 564). Roelfsema heeft een aantal orgelbewerkingen gemaakt van cantates van Bach, waardoor hij een goed inzicht heeft in de compositiestijl van de grootmeester en deze in al zijn facetten kan laten horen.

Programma

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)

Preludium & Fuga h-moll, BWV 544
Vater unser im Himmelreich, BWV 682
Concerto a-moll (naar Vivaldi), BWV 593
   Allegro - Adagio - Allegro
Allemande D-dur, BWV 828
Allein Gott in der Höh’ sei Ehr’, BWV 676
Toccata, Adagio & Fuga C-dur, BWV 564

Wim Roelfsema is actief als solist, koorbegeleider, continuo speler, begeleider van solisten (vocaal/instrumentaal) en privédocent. Tevens is hij als organist verbonden aan de Parkstraatgemeente en de Waalse Kerk in Arnhem.

Wim Roelfsema studeerde voor Docerend Musicus (Bachelor) aan het conservatorium in Arnhem bij Bert Matter en Theo Jellema.
Zijn diploma Uitvoerend Musicus (Master) behaalde hij aan het conservatorium in Enschede bij Gijs van Schoonhoven.
Vervolgens studeerde hij met een beurs van het VSBfonds een jaar in Riga (Letland) bij Larisa Bulava, waar zijn eindconcert met een 10 werd gewaardeerd.

Naast optredens in Nederland speelde hij in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Letland, Zweden en Zwitserland.

Van zijn hand verschenen bij de Belgische muziekuitgeverij Digital Music Print (DMP) vier orgelbewerkingen uit cantates van J.S. Bach over de melodieën “Ein’ feste Burg ist unser Gott”, “Freu’ dich sehr, o meine Seele”, “Nun komm, der Heiden Heiland” en “Was mein Gott will, das g’scheh allzeit”.

Tickets koopt u in de shop van 'Ik ben aanwezig' button