Zaterdagmiddag in de Stevens

Bob van der Linde
22
September
16:30 - 17:15 uur

Wie op zaterdag in de binnenstad van Nijmegen is, kan de Stevenskerk binnenlopen en even heerlijk gaan zitten genieten van mooie live muziek. Er wordt muziek gezongen en gespeeld die speciaal op de akoestiek van de Stevenskerk is afgestemd. Toegang vrij, met collecte bij de uitgang (bijdrage van 5 euro)

Deze middag speelt Bob van der Linde op het koororgel en het König-orgel muziek van Sweelinck, Bach, Mendelssohn en Rachmaninov.

Bob van der Linde (*1995) behaalde in 2017 zijn Bachelor of Music diploma orgel en kerkmuziek aan HKU Utrechts conservatorium en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort.  Nu studeert hij verder voor zijn master. Hij won diverse prijzen op Internationale improvisatie- en interpretatie-beiaardconcoursen te Goes (2015), Breda (2016) en Springfield-USA (2017). Bob is organist van Oud-Katholieke St. Vitus in Hilversum en de Anglican church in Zwolle. Vanaf 2018 is hij Stadsbeiaardier van de Eusebiuskerk in Arnhem waar hij elke zaterdagochtend van 10:00 tot 11:00 te horen is.

Zaterdagmiddag in de Stevens is een samenwerkingsproject van Stichting Stevenskerk, Nijmeegse Orgelkring, de Nijmeegse Stadsorganist en de Stichting Ontcommer. Financiële ondersteuning door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Op 1, 8 en 15 september is de aanvangstijd 16:00 uur.

Zaterdagmiddag in de Stevens