Eerdere concerten

Overzicht eerdere concerten

konig-orgel-msk

15 maart 2022

Podt, Langeveld, van Berkum, Luijmes

Voor het König-orgel in gedwongen rust gaat wil de Nijmeegse Orgelkring het orgel graag nog een keer goed laten horen! De vier Nijmeegse organisten halen daarom nog even alles uit de kast en sussen het orgel daarna in ‘zomerslaap’.

general_0

14 september 2021

Gijs van Schoonhoven

Johnny Gray (Buster Keaton) houdt van twee dingen: zijn trein The General en zijn vriendin Annabelle Lee. Als de burgeroorlog begint wordt hij geweigerd voor het leger, omdat hij meer waarde heeft als machinist. Annabelle denkt dat haar vriendje een lafaard is.

jetty_podt

7 september 2021

Jetty Podt

U hoort twee koralen die door verschillende Duitse componisten zijn bewerkt. Daarbij wordt duidelijk dat zij elkaar hebben geïnspireerd. Het begin ligt bij Böhm, leraar van Bach in diens jonge jaren, en Bach. Na de gloriedagen van Bach werd het stiller, maar zijn muziek werd niet vergeten.

Sweelinck

31 augustus 2021

HetOrgelTrio

In dit Sweelinck herdenkingsjaar komt HetOrgelTrio met een eigen eerbetoon geïnspireerd op de beroemde liedvariaties van de enige echte grote componist van eigen bodem: Jan Pieterszoon Sweelinck.

theo_jellema

24 augustus 2021

Theo Jellema

Jellema koos voor muziek die niet vaak tijdens concerten te beluisteren is. De composities die voornamelijk van Spaanse en Franse oorsprong zijn, bestrijken een periode van vijf eeuwen muziekgeschiedenis. Vooral Spaanse muziek staat – onterecht – maar weinig op het concertprogramma.

erik_eradus

17 augustus 2021

Erik Jan Erades

Behalve Sweelinck staan dit jaar ook andere componisten in de spotlights vanwege een gedenkwaardig jaar. Eradus speelt - naast Sweelinck - werken van drie andere componisten die respectievelijk 150,100 en 50 jaar gelden zijn overleden: Alexis Chauet, Camille Saint-Saëns en Marcel Dupré.

daniel_roth_0

10 augustus 2021

Daniel Roth

Daniel Roth, een van de meest bekende Franse orgelvirtuozen en organist van het Cavaillé-Coll-orgel in de Parijse Saint-Sulpice, kon vorig jaar vanwege corona-maatregelen zijn concert niet geven.

hayo_boerema

3 augustus 2021

Hayo Boerema & Laurens Collegium Rotterdam o.l.v. Wiecher Mandemaker

Bach schreef de Grote Orgelmis in zijn latere levensjaren als een soort overzicht van zijn kunnen. Het werk bestaat uit tien groots opgezette bewerkingen van koralen die deels passen bij onderdelen van een Lutheraanse kerkdienst, omarmd door het Preludium en Fuga in Es.

Jan_Hage

27 juli 2021

Jan Hage

Jan Hage neemt dit concert over van Willem Tanke, die plots zijn optreden moest afzeggen.

dorien_schouten

13 juli 2021

Dorien Schouten

Schouten presenteert muziek van twee duo’s componisten die op verschillende wijze door elkaar zijn aangestoken. Ondanks dat ze in een heel andere tijd leven. De 20ste-eeuwse componist Ton de Leeuw liet zich inspireren door andere Nederlandse componisten uit de geschiedenis.

IMG_2869

6 juli 2021

Dirk Luijmes & Berry van Berkum

Igor Stravinsky: Le Sacre du Printemps, quatre-mains/pieds op orgel.

adriaan_hoek

29 juni 2021

Adriaan Hoek

Adriaan Hoek laat de veelkleurigheid van Bach horen. Van de verschillende soorten composities die Bach heeft geschreven, kiest hij een welbekend werk. Te beginnen met het virtuoze Concerto d-moll, BWV 596, een orgelversie van het gelijknamige Concerto van Vivaldi.